Vita Brejner's kunstværk vil blive vist maj 2007 på Agora Gallery, Chelsea, New York.

 
      
  530 West 25th Street, Chelsea, New York.
  www.Agora-Galleri
 

www.art-Mine.com

 

»På jagt efter det abstrakte«

  Præsenterer kunstneren: Vita Brejner
 
  • Udstilling Datoer: 4. maj - 24 maj 2007
  • Reception: Torsdag maj 10, 2007, 6-8
  • Galleri Åbningstider: Tirsdag - lørdag, fra 11 til 6
  • Location 530 West 25th Street - Chelsea, New York City.

  

Pressemeddelelse, ved Agora Gallery, New York

Vita Brejners malerier bryder alle regler. Med sit rå, men dog meget detaljeret brug af organiske former fortsætter hendes arbejde den expressionistiske tradition som Willem de Kooning var forkæmper for.Vita Brejners twist karakteriseres ved et jazzy personligt landskab der ikke er  bange for at insinuere psykologiske traumer.

Brejner tror på det uforudsigelige, og hendes unikke muse danser med energien af improvisation. Hun insisterer på at penslen og malingen leder vejen. Resultatet er en abstrakt primitivisme som gøres komplet ved brug af totemlignende ansigter og halv-sete scener der dukker frem fra baggrund og varierer mellem djævelskab og lykke.

 

Brejner siger at hendes malerier hver især gemmer en historie og i hendes personlige arkæologiske proces bruges værktøjer af følelsesmæssige extremer og en frihed af farve sammensætninger.

”Jeg må finde den helt særlige historie” siger Brejner.

 

Tykke yderlinier og grænse-frie former smelter sammen og kolliderer.

På trods heraf, eller måske netop på grund af hendes bredt favnende associative-frie arbejdsproces er de historier som Brejner røber, udfordrende og dybest set udenfor kategori.

 

Hun er ikke kun skaberen men også den første betragter af hendes egen kunst, hvilket giver mulighed for at være den første fortolker. Vita Brejners vilde inspiration næres også af skønheden og det visuelle drama i København, hvor hun bor og arbejder.